Snart 1 million besøkende på Atlanterhavsveien?

Visit Nordvest har kikket på trafikktallene på våre to store attraksjoner; Atlanterhavsveien og Trollstigen som viser gode og stabile besøkstall. Trollstigen har i sommer (mai-aug.) hatt drøye 180 000 passeringer. Statens vegvesen teller antall kjøretøy som passerer. Vi vet at turister reiser sjelden alene i bil og det er flere turistbusser med mange i et kjøretøy, så tallet er mye høyere når man ser på antall turister. Om vi leker litt med tallene og antar at små biler har min. 2 personer og bussene har min. 30 passasjerer besøkes Trollstigen av ca 500 000 gjester disse 4 månedene.

Ser vi på Atlanterhavsveien er det ca 320 000 passeringer i sommermånedene mai til og med august. Veien er åpen hele året og her ferdes også mye turisttrafikk utenom de tradisjonelle sommermånedene. I tillegg ferdes også yrkes-og lokaltrafikk, men ser vi nærmere på tall her hele året og trekker fra yrkestrafikk med ulikt prosentantall i sesong og utenfor sesong, kan man anta at over 750 000 turister besøker Atlanterhavsveien! Synnøve Henden, som jobber som produktsjef i Visit Nordvest presiserer at dette er antagelser, men mener hunhar tatt realistiske forutsetninger. – Dette forteller oss hvor viktig det er å ha gode produkt langs våre to spydspiss produkter og at potensialet er stort for å videreutvikle gode stoppunkt som skaper verdi og lokal vekst, sier Synnøve Henden.

Ser vi på overnattingsstatisikken for Nordmøre og Romsdal samlet for hotell og camping/hytte, viser den så langt i år (jan-juli) en økning på 7,8% hvor camping/hytte er den største vinneren med hele 11,3% men også en veldig fin økning på hotell på 5,1%. Ser vi på losjiomsetningen for hotellene, så har også den bra økning hittil, noe som tyder på bedring i resultatene på bunnlinja.
Våre marked domineres fremdeles av nordmenn og hele 65% av våre turister er fra Norge. Av det utenlandske markedet er Tyskland størst etterfulgt av Polen og Sverige. Om du ønsker å se flere detaljer kan du lese dette på statistikknett.no eller du kan kontakte oss i Visit Nordvest som kan gi spesifikke tall der du ønsker.

Sommertallene med august er ikke klar enda, men vi kommer tilbake med flere tall fra besøk på attraksjonene våre, overnatting m.m.

Dette er svært gledelig tall og vi sier: – Godt jobba!

Bilderesultat for well done!

Synnøve Henden

En kommentar om “Snart 1 million besøkende på Atlanterhavsveien?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..