Gode sommertall for Visit Nordvest

Tallene for overnatting er nå klare og her kan du finne tall for hotell, camping og hytteovernattinger i Visit Nordvest regionen.  I tillegg kan du lese om ferske omsetningstall for aktivitetene våre. I denne tidligere artikkelen kan du finne besøkstall for våre to spydspisser – Atlanterhavsveien og Trollstigen. Selv om tall og statisikk ikke viser hele bilde er kunnskap også makt og kan gi oss pekepinner og utvikling som kan være nyttig!

Økning for regionen i juni – august
Nordmøre og Romsdal samlet har en økning i antall overnattinger for hotell, camping og hytte på totalt 12,9% sammenlignet  med i fjor. Totalt er det registrert rundt 387 000 kommersielle overnattinger i vår region for de 3 sommermånedene juni, juli og august. Den største økningen er det camping-og hytteovernattingen som står for hele 22,1 % økning. Det største utenlandsmarkedet vårt er fremdeles Tyskland, med Sverige og Nederland på de to neste plassene.

Nordmøre og Romsdal
Nordmøre har  i sommer en samlet økning på overnatting på 16,8 %  med den største økningen  blant camping- og hytte på hele 28,9 %. Hotellene har en økning på 4,6 %. Ser vi på hvilke markeder som besøker Nordmøre mest, så utgjør ca 59% av markedet nordmenn og 41% er fra det utenlandske markedet. Tyskland er det største utenlandsmarkedet.

Romsdal har en samlet økning i sommer på 10,8% og her var også den største økningen på camping- og hytteovernattinger på 18,8% og hotellene en økning på 0,5%. Markedene er omtrent likt fordelt  som på Nordmøre med det norske markedet som det største. Også her er det tyske markedet det største fra utlandet.

Molde og Kristiansund
Ser vi på sommeren for byene så har SSB kun tall for hotellene og her har Molde en oppgang på 4,3% . Juni er den måneden som øker mest med 10,4 % i forhold til juni 2018.  Kristiansund har  hatt en økning på 10,7 %  og her er det størst økning i måneden august på 19 %.

Fjord Norge
Hele regionen har en samlet oppgang på 9,2 % , med lik økning på Nordmenn og for de utenlandske på omlag 9%. Hotellene i Fjord Norge vant markedsandeler i sommer-sesongen juni-august. Landsdelens andel av hotellmarkedet var 29,10% i juni-august 2019 – mot 28,66% i samme periode i 2018. For campingplassene og hyttegrendene i Fjord Norge gikk markedsandelen også opp – fra 24,31 til 26,73 prosent. Dermed hadde Fjord Norge 28,11 prosent av landets samlede kommersielle overnattingsmarked i juni-august 2019 mot 26,80 prosent i 2018.

Januar – august  Økning på 9,9 %
Nordmøre og Romsdal har så langt i år 566 000 overnattinger på hotell, camping og hytter. Det betyr en økning på hele  9,9 % i vår region, herav 8% Nordmenn og 13,3 % utenlandske. Antall hotellovernattinger har økt med 4,8 % og  og antall hytter/campingovernattinger har økt med hele 16,1%

Trekksoft – bookbare aktiviteter

Bookbare produkt øker både i antall tilbud vi har og hvor mange som booker via våre websider. Det er gledelig at omsetning så langt i år er på over 1 million kroner i aktiviteter i vår aktivitetsbutikk! Dette er ca 70-80 ulike bookbare aktiviteter som gjestene våre kan forhåndsbooke. Dette gir trygghet og forutsigbarhet for både gjest og de som eier produktene.  Markedet speiler seg også her fra overnatting med størst andel Nordmenn som figuren viser.

 

Godt jobba!

Har du lyst å se mer på tallene, så finner du SSB-tallene i ulike tabeller, formater for alle regioner i Norge her: statistikknett.no

Vi tar gjerne også imot tilbakemeldinger fra dere aktørene, på hvordan deres sommer har vært. Send gjerne en epost til info@visitnorthwest.no og fortell, eller ring oss på telefon 70 23 88 00.

Synnøve Henden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..