Ny webløsning

I 2022 har Visit Nordvest og Destinasjon Ålesund & Sunnmøre jobbet tett med Fjord Norge for å utvikle en ny webløsning på tvers av alle destinasjonene som er med i Fjord Norge, slik at vi sammen kan gå sterkere ut i markedet for bedre rekkevidde og synlighet.  Den nye www.fjordnorway.com ble lansert våren 2022 og i løpet av året var det 1,5 millioner brukere og 3,2 millioner sidevisninger innom den nye løsningen.

Søkeord er vår største trafikkdriver
Trafikken er en kombinasjon av søketrafikk fra søkemotorer som Google og Bing, kampanjer med betalt synlighet i ulike kanaler og fra relevante nettsteder som linker inn til nettsiden.  
1: 46% fra organiske søk (Google, Bing osv.)
2: 16% direkte trafikk (De som skriver inn url direkte i nettleser)
3: 14% organisk fra sosiale medier (Ubetalt).

Hvem besøker websiden?
Av brukere som har besøkt oss i 2022 er: 
53% fra Norge, 14% fra Tyskland, 8% fra Storbritannia og 7% fra USA. Dette utgjør noen av våre største markeder og satsningsområder, det er også bakgrunnen for at innholdet på webløsningen finnes på norsk, engelsk og tysk.   

Søkemotoroptimalisering (SEO) 
Hver dag gjøres det flere milliarder søk på Google derfor er det viktig å være godt synlig i organiske søk. Aller helst blant de første treffene.  Vi jobber kontinuerlig for å forbedre våre plasseringer i søkemotorer på den nye webløsningen. Det innebærer blant annet både teknisk arbeid og optimalisering av innholdet vi har på nettstedet.  

De ti søkeordene som har gitt flest besøk inn websiden i 2022 for Møre og Romsdal er Trollstigen, Geiranger, Midsundtrappene, Romsdalseggen, Åndalsnes, Atlanterhavsveien, Geirangerfjord, Rampestreken, Trollstigen Norway, Trollstigen Norwegen.

God trafikk fra organiske søk forteller oss at vi scorer godt på SEO og at innholdet vårt kommer høyt opp i treff når man søker på det gitte ordet, og at søkemotoren regner innholdet på nettsiden som meget relevant for den som søker. Stedsnavn som Ålesund, Molde og Kristiansund har også mange søk, men her er det mye større konkurranse på trafikken der man har kommunale sider og ofte mange andre konkurrerende nettsider i ulike sjangre som fotballklubber, infosider og lignende. I tillegg er det også stor sjanse for at brukeren søker annen informasjon enn reiseinnhold på disse stedsnavnene, fremfor en som søker på Romsdalseggen.  

Kampanjer & betalt trafikk 
Folk som søker på “Atlanterhavsveien” er mye nærmere en reiseavgjørelse i kjøpstrakten enn en person som søker på “bilferie i Norge” eller “beste sted å fiske i Norge”. Med betalte kampanjer jobber vi spesielt for å nå de som kanskje ikke kjenner til det regionen vår har å by på.  Den nye webløsningen har en egen kampanjemodul til dette formålet hvor vi både i samarbeid med Fjord Norge og med Destinasjon Ålesund & Sunnmøre kjører nasjonale og internasjonale kampanjer med ulik tematikk for å drive trafikk inn til siden. 

Topp tre kampanjesider for Møre og Romsdal i 2022:  

1: Hele Norges fjelldorado 12.598 visninger
2: På oppdagelsesferd i M&R 5.648 visninger
3: Vårt beste toppturtips i Møre og Romsdal: Guide (pågående)

Reiseinspirasjon 
Innholdet under modulen reiseinspirasjon skal fortelle gode historier og inspirere til å oppdage vår region. I løpet av året kjører vi også betalt annonsering på utvalgte artikler.  

Topp fem reiseinspirasjonsartikler for Møre og Romsdal i 2022: 
1: Norges råeste bilturer 33.991 visninger 
2: Raumabanen: Europas vakreste togreise 27.227 visninger 
3: Trolsk grottemagi – En magisk opplevelse 13.351 visninger 
4: Hele Norges fjelldorado 12.058 visninger 
5: Molladalen 12.034 visninger 


Attraksjonssider, byer og steder 

Alle toppatraksjoner, byer og steder har sin egen side hvor man også finner relevant informasjon om stedet. På siden ligger det også utlistinger av aktiviteter, overnatting og spisesteder for det aktuelle stedet.  

Av de mest besøkte attraksjonssidene på fjordnorge.com er hele 7 av topp 10 steder i Møre og Romsdal. (Åndalsnes, Atlanterhavsvegen, Trollstigen, Molde, Romsdalseggen, Ålesund, Geirangerfjord/Geiranger) 

Lurer du på hva som står om ditt sted, ta en kikk inn på sidene der dette ligger. Sidene er fortsatt under utvikling, men her finner du bl.a. en side per kommune, med tilhørende attraksjoner, aktiviteter, overnatting, spisesteder, arrangement, reiseinformasjon m.m.
Ta en kikk her: https://www.fjordnorway.com/no/attraksjoner?region=nordvest


Produktsider 
Alle medlemmene våre har egne produktsider hvor man kan finne mer informasjon og booking. Disse blir også automatisk synlig på visitnorway.com.  Vi oppfordrer alle aktører til å jevnlig sjekke sinne produkt så de alltid er oppdatert med riktig informasjon, åpningstider og kontaktinfo.  Les også egen sak om ny funksjon her.


I denne artikkelen er det vår vikarierende markedssjef, Tonje Sætre, som har gjort en liten analyse av innholdet vårt. Tonje er vår markedssjef for både Visit Nordvest og Destinasjon Ålesund & Sunnmøre.

Har du spørsmål rundt websiden, eller du lurer på hvordan du kan bli synlig her, så ta gjerne kontakt:
Tonje Sætre – markedssjef – tonje@visitnorthwest.no
Eline Karlsdatter Fladseth – innholdssjef og fotograf – eline@visitnorthwest.no
Synnøve Henden – produktsjef – synnove@visitnorthwest.no


torunndyrkorn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..