Hvordan ser vår og sommeren ut i Visit Nordvest for 2023?

Medlemsundersøkelse

Vi har spurt og fått svar! Vi er også i år nysgjerrig på hvordan prognosene ser ut i forhold til bestillinger fremover. Tusen takk til de 44 bedriftene som har svart oss og gir oss viktige tilbakemeldinger.  De fleste som har svart er naturlig nok overnattingsbedriftene i vår region. Men også en god andel bespisning og aktivitet/attraksjon har gitt oss tall.

Et viktig poeng er at vi i år har gjennomført denne undersøkelsen 2 måneder tidligere i forhold til undersøkelsen i fjor. Vi har nok vært litt overivrige etter svar og dette har utslag på tallene da vi forventer mange som bestiller tettere inntil sesongen.

Mye ledig enda

Hovedfunnene viser at reiselivsbedriftene har mye ledig pr nå . Under ser dere kapasitet fordeling fordelt etter måneder pr. medio februar.

Mai er pr. februar en måned med stor kapasitet og det er i tillegg mange mange attraksjoner og aktiviteter har åpnet.

Juni viser også at våre reiselivsbedrifter har halvfullt.

Juli tall viser omtrent på samme nivå som i fjor da vi spurte i mai, så dette er positivt. I overkant av 40 % har ganske fullt eller fullbooket.

August er også preget av mye ledig kapasitet enda og vi får håpe både været og reiselysten gir flere bestillinger frem mot sommeren.

Hvor kommer gjestene fra?

Nordmøre og Romsdal besøkes i all hovedsak av nordmenn. Hele 75% av markedet. Mange fra lokalmarkedet i Nordmøre og Romsdal og også fra resten av fylket vårt. Fra det utenlandske markedet står Nord-Europa for størstedelen av de besøkende, og her vet vi at Tyskland er størst.

Hvem kommer i 2023?

Som tendensen viste også i fjor, forventer våre reiselivsaktører flere besøk av eldre par noe som kan forklares av at en del bussgrupper fra både innland og utland er tilbake i enda større grad. Men også vennegrupper og bedrifter er viktige besøksgrupper.

Forsiktig optimister?

Vi har spurt våre medlemmer om innspill til sesongen og her er svarene noe sprikende. Noen frykter faktorer som økte kostnader og usikkerhet vil gi utslag på reiseaktiviteten, men veldig mange har tro på en god sesong og har bra etterspørsel allerede.

Vi jobber på for å få flere til å besøke vår region og våre flinke medlemmer.

Vi stiller oss bak følgende tilbakemelding:

» Prøver å være optimistisk og håper på bedre vær!»

Vi takker igjen alle som har svart på medlemsundersøkelsen, og ønsker alle lykke til i sesongen 2023!

Synnøve Henden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..