Slik ser bookingprognosene ut i Visit Nordvest

Medlemsundersøkelse

Vi har spurt våre medlemmer om hvordan sommeren 2022 ser ut i forhold til bookingsituasjonen fremover.  De fleste som har svart er naturlig nok overnattingsbedriftene i vår region. Men også en god andel bespisning og aktivitet/attraksjon har gitt oss tall. Vi har fått 45 svar og det er spennende lesing. Vi takker alle de som responderte på undersøkelsen og ga oss nyttig info.

Det ser lysere ut enn i 2021

Hovedfunnene viser at det ikke uventet, ser lysere ut i 2022 sammenlignet med samme undersøkelse vi gjennomførte samme tid i fjor. I sommermåneden juni svarer ca. 40% at det er mye ledig mot 74 % i 2021.

I juli er det hele 43 % som for noen få uker siden har mye ledig kapasitet som er høyere enn i 2021. Vi antar det kan være at flere nordmenn reiser utenlands og at utlendingen enda har restriksjoner i eget land enda, men at dette endres nå fremover når sommeren nærmer seg og det blir enda lettere på covid restriksjoner.

I august viser tallene at det er omtrent likt med god kapasitet og fullbooket/ ganske fullt.

Hvor kommer gjestene fra?

Som tidligere år, besøkes hovedvekten av vår region av nordmenn. Mange fra lokalmarkedet i Nordmøre og Romsdal og også fra resten av fylket vårt. Fra det utenlandske markedet står Nord-Europa for størstedelen av de besøkende, og her vet vi at Tyskland er desidert størst. Også svensker, nederlendere og dansker har en stor andel av vårt utenlandske marked.

Type kundegrupper?

I motsetning til 2021, forventer våre reiselivsaktører flere besøk av eldre par noe som kan forklares av at en del bussgrupper fra både innland og utland er tilbake i 2022. Det er langt færre unge par som forventes i år og noe av forklaringen er at de unge nå reiser utenlands etter to år hvor dette har vært begrenset på grunn av pandemien.

Tilbakemeldinger

Vi har også fått inn mange som skrevet egne kommentarer på hvordan de ser på sesongen 2022 for sin reiselivsbedrift. Flere tror på en god sommer, noen forventer også at de allerede nå vil være tilbake til 2019- nivået. Andre er mer avventende på grunn av den spente situasjonen i verden. Vi vet at det kan ta tid å komme tilbake på normalår for reiselivet og at spesielt nordmenn har en tendens til å bestille sent.

» Vi tror det blir en hektisk sommer!»

Sesongforengelse

Visit Nordvest, Fjord Norge og Visit Norway jobber i markedsføringsarbeidet med å utvide sesongen både før-og i etterkant av sommeren. Det henger selvsagt sammen med verdiskaping hele året, unngå kø og en mer bærekraftig næring på alle måter. Bedrifter som har produkt utenfor sesong må også jobbe for å styrke dette og gi oss gjerne beskjed dersom de har spesielle aktiviteter/arrangement i høst som de ønsker vi skal ta med i vår markedskommunikasjon.

Vi takker alle som har svart på medlemsundersøkelsen, og ønsker alle lykke til i sesongen 2022!

Synnøve Henden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..