Betaversjon av reiseplanlegger lansert

Fjord Norge har nå lansert betaversjon av en helt ny reiseplanlegger for Vestlandet, og Visit Nordvest er en av destinasjonene som er med på prosjektet. Dette en del av et større prosjekt med å samle hele Vestlandet, der Fjord Norge og 10 destinasjoner på Vestlandet jobber med å lage en ny og fremtidsrettet nettside for hele regionen. Planlagt lansering er høsten 2021. Den nye webportalen skal sette turisten i fokus, og svare ut behovene til turisten i alle faser av en reise; inspirasjon, planlegging, booking og praktisk informasjon under selve reisen. Visit Nordvest er med på denne utviklingen, og er spent på responsen når første del av prosjektet nå er lansert i form av en ny reiseplanlegger; https://reiseplanlegger.fjordnorway.com/

Agenda Vestland (Sparebanken Vest) støtter utvikling av reiseplanlegger

Fjord Norge har søkt og fått fra Agenda Vestland (Sparebanken Vest) til utviklingen av en komplett reiseplanlegger for Vestlandet, og denne blir en sentral del av den nye nettsiden. Den første versjonen er lansert, og utviklingen fortsetter utover sommeren og høsten. Reiseplanleggeren blir i tillegg utviklet som en native app, som blir lansert mot slutten av 2021, slik at brukere kan laste den ned på mobilen og ha den med på reisen.

Reiseplanleggeren skal ikke bare la reisende planlegge reiserute med tanke på transport (tid og avstand), men gjennom forskjellige integrasjoner gi brukeren nyttig informasjon og forslag til unike og lokale forslag til aktiviteter og opplevelser hentet bl.a. fra Visit Nordvest sin produktdatabase.

Prosjektet består av 4 faser, der det jobbes med flere ting samtidig. Første leveranse er «MVP 1 – Reiseplanlegger», som nå er lansert. Nettsiden og native app for reiseplanleggeren lanseres i løpet av høsten.

Screenshot fra reiseplanleggeren; velg startsted, aktiviteter, attraksjoner og lag din perfekte reiserute!

Hvordan blir Visit Nordvest løftet frem på den nye websiden?

  • Visit Nordvest utarbeider selv redaksjonelt innhold om vår egen destinasjon
  • Visit Nordvest har egne landingssider for kampanjer o.l.
  • Visit Nordvest beholder våre egne domener
  • Fjord Norge utarbeider redaksjonelt innhold på tvers av destinasjonene
  • Mye av trafikken vil komme via hovedattraksjoner og generelt innhold om Vestlandet – som vil gi effekt hos alle destinasjonene.
  • Ny funksjonalitet skal gjøre det lett å planlegge reisen på tvers av destinasjonene.

Skal bidra til et bærekraftig reiseliv

– Det er mange som ønsker å se fjordene og vår fantastiske natur. Men både turistundersøkelser og merkevaretrackere avdekker at det er få som har god nok kunnskap om hva de kan gjøre, se, spise, høre, møte og kjøpe på en reise til Vestlandet, utenom de mest kjente stedene og ikonene. Det skal vi nå løse gjennom å samle informasjon og tilbud i én digital reiseplanlegger som gjør det enkelt for forbrukerne å finne frem og bestille, forteller Stein Ove Rolland, administrerende direktør i Fjord Norge som står bak reiseplanleggeren.

Portalen skal også skape merverdi for reiselivsnæringen og den blir et viktig bidrag til utvikling av et mer bærekraftig reiseliv på Vestlandet.

– Reiselivet på Vestlandet har en ambisjon om å være enda mer bærekraftig. Bærekraft for vår del handler om flere ting. For det første handler det om å øke verdiskaping og arbeidsplasser for å opprettholde levende byer og bygder. Da trenger vi flere norske og internasjonale gjester hele året. Vi vil også tilby funksjoner i reiseplanleggeren som løfter frem miljøsertifiserte og grønne løsninger til forbrukerne, sier Rolland.

Stein Ove Rolland / administerende direktør Fjord Norge [foto: FjordNorge]

Det å vise besøkende før, og mens de er her, enda mer av det de kan gjøre og oppleve på Vestlandet gjør gjestene enda mer verdifulle. Målet er å få flere til å bli her lenger, bruke flere av tilbudene vi har og dermed legge igjen mer penger – før de reiser hjem igjen med en litt tynnere lommebok, men veldig rike på gode minner.

– Vi er svært glade for at Agenda Vestlandet ser verdien og potensialet i satsingen. Reiselivet er en viktig næring for Vestlandet. Den sysselsetter rundt 43 000 mennesker og bidro i 2019 med en verdiskaping på over 20 mrd. kroner. Som en følge av koronapandemien står nå reiselivet i dyp krise. Det preger lokalsamfunnene på Vestlandet. Mer enn noen gang har regionen behov for støtte til å bygge marked og etterspørsel igjen. Den digitale reiseplanleggere blir en viktig del av arbeidet med å gjenreise reiselivsnæringen på Vestlandet, avslutter Rolland.

torunndyrkorn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..