Sommertallene fra Nordvest 2020 er klare

Høsten er tiden for å summere opp hvordan sommeren har gått, og vi har samlet inn besøkstall og overnattingstall fra et utvalg av aktører i Nordmøre og Romsdal. Utfordringen med tall er at det ofte er ulike måter å telle på, men vi har forsøkt å sette opp nogen lunde sammenlignbare tall fra de ulike stedene. Vi har i stor grad her tatt ut tallene for juni-juli-august, men det er også noen som melder inn tall fra litt andre perioder. Noen teller passeringer digitalt, andre har et estimat ut i fra andre indikatorer. Har du tellinger eller besøkstall tilgjengelig fra attraksjoner eller aktiviteter som vi ikke har med her på listen vår, så send gjerne dette inn til oss. Sendes til synnove@visitnorthwest.no.

Knallsommer for mange – men også nedgang hos noen
Generelt så ser vi at det er mange av aktivitetene og attraksjoner i vår region som også er høyt oppe på listene nasjonalt. Utrolig mange har ønsket å komme for å gå på Rampestreken og Midsundtrappene, og vi registrerer også veldig gode tall for bl.a. Gripruta. Vi er også spesielt glade for at vi kan si at vi er en region med tilbud og aktiviteter som fenger det norske markedet meget godt. Vi ser at salget av aktiviteter har hatt en fin vekst også via våre kanaler. Det er for eksempel aktiviteter som hengekøyeparken i Midsund, Via Ferrata og Gripruta. De aktører som har hatt nedgang i sommer er de som normalt har mye trafikk og verdiskaping som er generert av cruise og Hurtigruten. Noen av aktivitetsleverandørene som normalt har mest utenlandske gjester og/eller er basert på bedriftsmarkedet har også hatt liten eller ingen aktivitet i sommer. Vi har som mange andre destinasjoner fokusert vårt markedsarbeid rettet mot den norske gjesten, se mer informasjon om dette i vårt blogginnlegg om Norgeskampanjen 2020.

Våre spektakulære veier:
Her er det tellere i vegbanen som registrerer passeringer, ikke antall personer. Trollstigen åpnet rekordsent 12,juni 2020, og tallene på Atlanterhavsvegen for juni mangler pga teknisk feil.
Atlanterhavsvegen: 262.229
Trollstigen: 147.397
Aursjøvegen: 12.650 (bomvegpasseringer)

Vandring – og naturaktiviteter:
Romsdalseggen: 34.205
Rampestreken: 84.987
Via Ferrata Åndalsnes: 6.514
Mardalsfossen: 17.337
Midsundtrappene: 50.000 (tall fra tellere på flere steder i Midsund)

Kyst og øyopplevelser:
Gripruta kan vise til en fin økning på ca 20% i forhold til i fjor, mens Hjertøyruta har en nedgang. Her gikk det rutetrafikk kun i juli i år.
Gripruta: 5.542
Hjertøyruta: 1.500

Kulturattraksjoner:
De fleste museene i vår region melder om stor nedgang, mye på grunn av at det ikke har vært større arrangement, men også fordi de normalt har en stor andel utenlandske gjester.
Kvernes Stavkirke: 1.910
Romsdalsmuseet/Krona/Bygdemuseet: 9.143
Svinviks Aboret: 1.806

Overnattingstall – kommersielle gjestedøgn:
Her er registrerte kommersielle gjestedøgn for hotell, hytter og camping fra SSB for juni-august 2020. Tallene viser en samlet nedgang for vår region på 13% i forhold til samme periode i 2019. Ser man isolert på julitallene for 2020, så hadde Romsdal en økning på 9,1% (114.166 gjestedøgn) og Nordmøre +10,2% (64.047 gjestedøgn).
Vi venter på et nytt statistikkoppsett fra SSB for å kunne gi dere enda mer tall for de ulike delene av regionen vår. Kommuneinndelingene i SSB er ikke optimale slik dere ser de her, men dette er det vi har tilgang til pr i dag:
Kristiansund: 67.046
Molde: 96.783
Vestnes/Rauma/Aukra: 100.080
Averøy/Gjemnes/Tingvoll/Sunndal: 37.535
Surnadal: 17.849
Smøla/Aure: 5.134
Hustadvika: 31.998
Sum totalt Nordmøre og Romsdal (Nordvest): 356.425

torunndyrkorn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..