Meget god juli – usikker høst/vinter

Det er litt tidlig å konkludere med tall for hele sommeren, men vi vet at juli har vært svært bra flere steder i vår region, som det også har vært i store deler av Norge. Hotellene i Kristiansund, Molde og Åndalsnes melder om meget godt besøk, med 80-90% belegg, gode priser på rom og fantastisk bra omsetning for restauranter, kafeer og andre type spisesteder.  Campingplassene har vært stort sett helt fulle, og det har vært utfordringer enkelte steder å få plass til alle som ønsket å komme inn. Vi ser også at steder som tilbyr spesiell type overnatting, som hengekøyparken i Midsund, Tustna Ladestasjon og glampingtilbud med arctic dome på Fugelvåg Camping har hatt ekstra stor pågang. 

Trafikktellinger
På Atlanterhavsveien har det i juli vært registrert hele 134.000 bilpasseringer, som er en oppgang på ca 20 % sammenlignet med i fjor. Trollstigen har en liten økning sammenlignet med fjordåret noe som er sterkt sett i lys av alle utenlandske bussgrupper som normalt er her, samt null trafikk relatert til cruiseskip i regionen. De fleste gjestene i vår region har kommet fra Østlandet, Trøndelag og Vestlandet/Møre og Romsdal. På tampen kom det også en del fra Tyskland og Nederland. Interessant er det også at antall døgn på overnatting har økt, og gått fra 1-2 døgn til 2-3 døgn. 

Bra aktivitetssalg
Fra flere av aktivitetsleverandørene så får vi melding om godt salg i sommer. Kjøp av aktiviteter via våre salgskanaler på nett, viser at vi ikke kommer så aller verst ut sammenlignet med salget i 2019. Flere en vi trodde har ønsket å booke seg en aktivitet på forhånd, og det er noen av disse som bemerker seg med stor økning. Kjøp av billetter på Gripruta mer enn doblet sin omsetning i juli sammenlignet med i fjor, og det har også vært godt salg av guida turer på Via Ferrata i Åndalsnes. Salget av billetter til bussen til Romsdalseggen har også hatt en fin økning i forhold til i fjor.  

Bra juli – usikker høst og vinter
Vi sendte ut en spørreundersøkelse til våre medlemmer i forrige uke der vi bl.a. ba om tilbakemelding på hvordan sommertrafikken har vært, og også hvordan aktørene ser på høsten og bookingsituasjonen fremover. 62% melder om en meget bra sommer, men også rundt 20% som sier at den ble dårligere en forventet. På spørsmål om høsten, og prognoser fremover, så sier rundt 21% at det ser bra ut fremover, mens 35% har få/ingen bestillinger, og flere stenger nå. 11,5% har fortsatt bra med bestillinger på helg. Visit Nordvest rigger oss nå for å fortsatt markedsføre vår region utover høsten, og vil fokusere på opplevelser og aktiviteter som er tilgjengelige utover året. 

Totalrapport kommer
Når sommersesongen er over, vil vi utarbeide en mer fullstendig rapport som viser besøkstallene for våre attraksjoner og gå litt mer i dybden på tallene som vi henter inn fra både overnattingssteder og aktiviteter til tilbys.  

Synnøve Henden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..