Nå booker norske hotellgjester direkte

De skaffer oss sommerens hyggeligste «ekstrajobb»

Av: Stephen Meinich-Bache, administrerende direktør i Classic Norway Hotels og styremedlem i Visit Nordvest

Norske hotellgjester har tatt oppfordringen. Nå booker de heller direkte og bidrar til lokal verdiskaping. I mange år har internasjonale booking-giganter fortalt hotellgjestene at det smarteste og billigste er å bestille hotellopphold via deres nettsider. De fortalte ikke at 15-25 prosent av pengene endte opp i skatteparadis i utlandet. Men nå ser vi store endringer i gjestenes bestillingsvaner. Til glede for norsk reiseliv.

Tusenvis av nordmenn har forandret bestillingsrutinene sine. De har lyttet til budskapet vårt om at de heller bør bestille direkte hos hotellet eller hotellkjedene. Vi har ikke opplevd så mange direktebookinger på mange, mange år. Og det gleder både oss og andre at antallet øker uke for uke. Mange hotell fryktet krisesommer. Nå opplever mange av dem at bestillinger fra nordmenn renner inn. Og de kommer direkte til hotellene, ikke via utenlandske bookingsider som reduserer muligheten til den lokale verdiskapingen.

Den gode nyheten

Stephen Meinich-Bache, adm.dir. Classic Norway og styremedlem i Visit Nordvest.

Våre ansatte har de siste ukene hatt hendene fulle med å ta imot bestillinger fra hele landet. Dette synes vi er en svært hyggelig «ekstrajobb». Og å komme i direktekontakt med kundene allerede før de kommer til hotellene er akkurat det vi ønsker. Hotellbransjen er en servicebransje, og den gode service kan vi yte aller best når vi får kontakt med gjestene både før og under oppholdet. Og ved å booke direkte sørger de for en bedre lokal verdiskaping både for overnattingsbedriftene og samarbeidspartnere i stedet for at så mye som 25 prosent kan forsvinne ut av landet og til bookingselskapene.

 

Alt tyder på at mange norske feriegjester har fått med seg den gode nyheten at det lønner seg å bestille direkte, fremfor å bruke internasjonale søkemotorer. Og det gleder oss veldig at også andre hoteller og overnattingsbedrifter i Norge opplever det samme som oss: en sterk økning i direktebookingen

De store fordelene

De siste månedene har vært ekstraordinære for alle nordmenn. Og mange har vært usikre på om de fikk anledning til å reise på ferie i år. Nå opplever mange hotell rekordbesøk, mens hundretusener av nordmenn snart skal starte sine norgesferiereiser. I tillegg til at det er bedre for hotellene er direktebooking også mye bedre og tryggere for gjestene som planlegger en Norgesferie i sommer.

Her er 7 gode grunner til å bestille direkte hos hotellene/-kjedene:

° Du får muligheter til å bestille akkurat det rommet en ønsker
° Du får muligheter til å få rimelig oppgradering
° Du får muligheter til å skaffe deg rimelige restplasser
° Du får muligheter til å få spesialsydd opplegg uten ekstra kostnader
° Du får muligheter til å få oversikt over andre aktiviteter i nærområdet
° Du får muligheter til ønske sen innsjekk og utsjekk
° Du får muligheter til å endre/avbestille risikofritt på kort varsel

torunndyrkorn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..