Godkjent fase 1 – Bærekraftig Reisemål Rauma!

Hurra! 25.mars 2020 fikk vi beskjed om at sertifisøren for Bærekraftig Reisemål, Jan Erik Dietrichson, har godkjent A og B-kriteriene for Rauma, og det vil si at vi er offisielt i gang! Godkjennelse av fase 1 betyr at nå kan vi søke om å fortsette inn i fase 2; hovedprosjektfasen, som er gjennomførings- og tiltaksfase.

I hovedfasen skal vi ta tak i de ulike punktene i handlingsplanen, og nå som vi har en godkjennelse på fase 1, betyr det vi kan starte prosessen med å gjennomføre og innfri de ulike måleparameterene for å bli godkjent i merkeordningen for Bærekraftig Reisemål. Handlingsplanen skal bidra til å styre arbeidet med bærekraftig reiselivsutvikling i fase 2 av prosjektet. Gjennom en bred og involverende prosess har både kommune, næring og andre aktører gitt sine innspill. Noen av tiltakene i handlingsplanen vil være avgjørende for at Rauma skal bli godkjent i merkeordningen, mens andre tiltak vil være forslag som i løpet av fase 2 kan bli forkastet, eventuelt byttet ut med andre tiltak som vi ser er mer hensiktsmessig å ta inn i prosjektet. Det gjenstår en analyse og prioritering blant tiltakene som også får konsekvens for hvilke tiltak som til slutt skal gjennomføres. I starten av fase 2 vil det bli gjort en vurdering av hvilke tiltak som er viktigst å starte opp med i tillegg til å lage en mer detaljert fremdriftsplan og hvem som vil ha ansvar for hvilke tiltak. Der det er naturlig vil det opprettes egne delprosjekt og/eller arbeidsgrupper for de ulike tiltakene i handlingsplanen.

På grunn av situasjonen med Covid-19, så vil naturlig nok dette arbeidet sette
s noe på pause, men vi har intensjon om at vi nå skal rigge oss så mye som mulig, og være klar til å sette igang når verden normaliseres igjen. Vi kommer tilbake med mer informasjon vedr. både lokal prosjektleder og fremdriftsplan. 

Foto: Chris Holter/Norrøna

torunndyrkorn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..