Covid-19 – alvorlige konsekvenser for oss i reiselivsbransjen

Kjære alle våre medlemmer, aksjonærer og gode reiselivskolleger!

Dette er en meget vanskelig og alvorlig situasjon for hele bransjen, og vi i Visit Nordvest er dypt bekymret for hvordan dette vil påvirke alle dere reiselivsaktører i vår region. Her vil alle i større eller mindre grad bli påvirket, og vi frykter at konsekvensen blir kroken på døra for mange. Vi forsøker selvfølgelig å jobbe gjennom ulike kanaler for å påvirke Storting og Regjering, slik at tiltak blir satt iverk for å sikre arbeidsplassene og reiselivsnæringen gjennom denne krisen. 

At en stor del av verden nå blir satt på pause, og fokuset er på smittebegrensing, er selvfølgelig det viktigste nå, men vi må også løfte hodet og forsøke tenke fremover så langt det er mulig. Vi kommer på grunn av Covid-19 til å endre våre markedsprioriteringer, og kommer tilbake med mer informasjon om dette. Våre andre fokusområder og tiltak vil sannsynligvis også bli justert og noen av våre planlagte aktiviteter må utsettes. Vi vil sende dere fortløpende informasjon på dette via nyhetsbrev og vår facebookgruppe. Vi vil så langt vi kan bistå dere med råd og hjelp, og dere må gjerne ta kontakt om det er noe dere vil diskutere i forhold til denne situasjonen.

Hvordan få kontakt med oss? 
Visit Nordvest har som mange andre bedrifter innført hjemmekontor, for å være med å bidra til å begrense smittespredningen. Hvor lenge dette vil vare, vet ingen, men vi har hjemmekontor i første omgang ut mars måned. Vi er tilgjengelig som normalt på telefon og epost. Nøl ikke med å ta kontakt, om det skulle være noe. 

Hilsen fra oss i Visit Nordvest
Torunn Dyrkorn, reiselivssjef 90969773 torunn@visitnorthwest.no 
Synnøve Henden, produktsjef 91557560 synnove@visitnorthwest.no 
Marit Krekvik, markedssjef 97140435 marit@visitnorthwest.no 
Eline K. Fladseth, innholdsprodusent 95721091 eline@visitnorthwest.no 


Foto: Eline K. Fladseth

Hva er reglene?
Flere av dere har spurt oss om råd i forhold håndtering av norske og utenlandske bookinger, avbestillingsrutiner osv. Hver enkelt av dere vil nok dessverre måtte gi beskjed til kunder som enda ikke er ankommet, om at bookingen blir avbestilt. Ingen blir anbefalt å reise slik dette utvikler seg nå. Situasjonen og forutsetninger endres fra dag til dag, nesten fra time til time, men dere kan følge med på oppdateringer her: https://www.visitnorway.no/planlegg-reisen/informasjon-om-koronaviruset/ 

Her er informasjon pr nå 15.mars 2020:

 • Klokken 08.00 mandag morgen (16.mars 2020) stenger Norges grenser for alle som ikke har oppholds- eller arbeidstillatelse og det innføres utstrakt grensekontroll.
 • Alle som ikke har oppholds- eller arbeidstillatelse i landet, skal reise ut av Norge.
 • Helsedirektoratet oppfordrer alle til å unngå reiser som ikke er strengt nødvendige også innenlands.
 • Regjeringen stenger grensen for utlendinger uten oppholds- eller arbeidstillatelse i Norge fra mandag kl 08.00. De vil bli bortvist fra grensen med hjemmel i smittevernloven. De største flyplassene vil imidlertid være åpne for internasjonale flighter, slik at turister/utlendinger kan reise ut, samt innenlandsflygninger.
 • I tillegg blir det innført midlertidig inn- og utreisekontroll på indre Schengen-grense.
 • Reisende som ikke har opphold eller arbeidstillatelse i Norge, skal forlate landet så fort som mulig.
 • Norske sentrale flyplasser stenger foreløpig ikke. Alle norske borgere og personer som bor eller arbeider i Norge, slipper fortsatt inn i landet. Det vil altså fastsettes unntak for EØS-borgere og deres familiemedlemmer som er bosatt i Norge. Det legges opp til unntak også for EØS-borgere som jobber i Norge.
 • Alle som har opphold i Norge, som har reist utenfor Norge siden 27. februar, skal i karantene i 14 dager, når de kommer til landet. Dette gjelder uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Har de symptomer, skal de straks isoleres. Dette gjelder ikke jobbpendlere.
 • Reisende som ikke har symptomer, kan reise til planlagt oppholdssted, men bør under reisen holde avstand til andre så langt det lar seg gjøre.
 • Sjekk også lokale og regionale karanteneregler om du må reise innenlands. Mange kommuner fraråder nå inn/utreise til kommunen/regionen som ikke er strengt nødvendig, og mange kommuner har innført 14 dagers karantenepåbud for tilreisende fra andre deler av landet, med tilbakevirkende kraft.
 • Det vil sannsynligvis bli forbudt å oppholde seg på hytta i en annen kommune enn der man bor. 
 • Transittpassasjerer: Friske personer uten symptomer kan ta fly til sin endelige destinasjon for å kunne være i karantene i eget hjem.
 • Nordmenn i utlandet må forholde seg til anbefalingene fra de lokale myndighetene. Spørsmål knyttet til hva man har rett til å få dekket økonomisk, må hver enkelt ta til sitt forsikringsselskap.​
 • Unngå offentlig transport hvis du kan.
 • Unngå steder med mange mennesker og nærkontakt med andre.

Nyttige lenker for å holde deg oppdatert om koronaviruset:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere like this: