Hvem besøkte oss sommeren 2019?

Hvert år intervjuer Innovasjon Norge tusenvis av norske og utenlandske turister på ferie i Norge. Denne undersøkelsen gir oss en innblikk i sommerturismen i perioden mai til og med august 2019 og  ønsker å kartlegge alt fra formålet med reisen, hvor mye penger de ulike nasjonalitetene bruker, hvilke aktiviteter de deltar på og mer. Undersøkelsen bør leses i sin helhet og den finner du her.

Visit Nordvest gir deg nedenfor noen av de viktigste funnene her.

Kanskje er du som oss, bittelitt overrasket at avslapping er det viktigste formålet med å besøke Norge- både blant nordmenn og de utenlandske feriereisende?

Sesong og overnatting

Selv om turistsesongen stadig blir lengre i Norge er- ikke overraskende- sommersesongen fortsatt den største turistsesongen her til lands og norske turister er det dominerende markedet innenfor turismen i Norge. Dette ser vi også igjen i vårt eget område, Nordmøre og Romsdal hvor ca 60% av alle kommersielle overnattinger er nordmenn. Når det gjelder hotellovernattinger så er det derimot betydelig større andel blant utenlandske feriereisende og hele 9/10 nordmenn velger andre overnattingsformer enn hotell i Norge. Ser vi i Visit Nordvest sitt område, ser vi et litt annet bilde. Her bor hele 71% av nordmennene på hotell i månedene juni-august og hele 55% av utlendingene bor på camping og hytter.

Høyest totalforbruk blant det utenlandske markedet er tyskere med sine nesten 2 mrd. kroner i løpet av sommeren 2019. Mens høyest forbruk i forhold til overnattinger er det markeder som USA og Kina som kommer best ut.

Nordmenn har et gjennomsnittlig døgnforbruk på 930 kroner mens de utenlandske likker på 1240 kroner. I tabellen til høyre kan du finne gjennomsnittsforbruket blant flere nasjoner.

 

Aktiviteter i ferien

Kunne du gjettet at avslapping er det viktigste formålet for de på ferie! Dette gjelder både blant norske og utenlandske gjester!

Det er noen forskjeller på de øvrige formålene, der en større andel nordmenn oppgir besøk av venner og familie som et viktig formål med feriereisende. Blant utenlandske feriereisende oppgir i større grad enn nordmenn at en kulturell ferie/og eller byferie er viktigste formål.

I tillegg viser undersøkelsen at de kulturinteresserte feriereisende har et betydelig høyere gjennomsnittlig døgnforbruk enn de naturinteresserte.

På innsiktssiden til Innovasjon Norge finnes også andre interessante undersøkelser for de som er på jakt etter tall. De kan du finne her.

 

Synnøve Henden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..