Lokal prosjektleder «Bærekraftig Reisemål Rauma»

Visit Nordvest lyste for en tid tilbake ut stilling som lokal prosjektleder for å lede arbeidet med å få Rauma merket som et Bærekraftig Reisemål. – Dette er fase 1, som er en periode på 6 måneder, og vi er glade for å kunne fortelle at Mari Melbø Rødstøl har takket ja til å være vår lokale prosjektleder for dette, sier Torunn Dyrkorn i Visit Nordvest.

-Vi ønsket oss en engasjert person som kjenner lokalmiljøet godt, og vi mener Mari Melbø Rødstøl har en bakgrunn og entusiasme rundt temaet som vil passe inn i dette prosjektet. I denne fasen skal det lages en kartlegging av situasjonen på reisemålet, og det skal lages en handlingsplan for det videre arbeidet, som skal avklare om det er grunn til å gå videre med selve sertifiseringen i fase 2.

Merket for Bærekraftig Reisemål er en merkeordning utviklet av Innovasjon Norge, og i Møre og Romsdal er det er foreløpig kun Geiranger som allerede er i gang med denne merkeordningen. Rauma blir dermed den andre destinasjonen i fylket som ønsker å arbeide strategisk med utviklingen av reisemålet, for å oppnå merket for Bærekraftig reisemål. Rundt om i Norge er det nå rundt 20 ulike destinasjoner og reisemål som jobber med dette. Det er ikke slik at et reisemål blir definert som bærekraftig når man er ferdig med prosjektet, men det betyr at man har definert en bærekraftig retning innen alle de tre bærekraftsprinsippene; miljø, økonomisk og sosialt.

Innovasjon Norge, som har utviklet merkeordningen, er med å finansierer denne prosessen, og det innebærer også at vi har en egen prosessveileder som er sertifisert i ordningen. Vår prosessveileder er Anne Dorte Carlssen fra Trysil, som har vært med på mange av sertifiseringene av reisemål de siste åra. Carlsson var også med som en av de tre første pilotene som ble sertifisert, så her snakker vi erfaring innen bærekraft!

Visit Nordvest er prosjekteier, men arbeidet er et samarbeid mellom Rauma kommune, Romsdalen AS, Romsdal Reiseliv og Handel og oss, , sier Torunn Dyrkorn i Visit Nordvest.

Sett av datoen 11.juni allerede nå, da er alle reiselivsaktører, kommunen og andre bærekraftsinteresserte i Rauma invitert til åpent oppstartsmøte for prosjektet i Rauma. Invitasjon til dette kommer fra prosjektleder Mari.

torunndyrkorn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..