God jul fra Visit Nordvest – året 2018 fra A til Å

Vi vil med dette ønske alle våre aksjonærer, medlemmer
og andre fine reiselivskontakter en fredfull jul og et godt nytt år!

Før vi går over i det nye året, – tar vi en liten reprise på vårt A-Å-julekort fra i fjor, med året 2018  sett fra Visit Nordvest sitt ståsted. Litt om oss selv, smått og stort som skjer, og litt til. 

Aktivitetsbooking er viktig for oss. Mange har i år booket av aktivietene vi har, og blant favorittene er Fram sine bussturer (Travel like the locals) og båttur til Grip. Vi jobber hardt for å få flere bookbare produkt i 2019.
Bloggen vår visitnw.wordpress.com har mye nyttig info, med aktuelle kurs, temakvelder, strategi, medlemsinformasjon m.m.
Cruise er vi også involvert i, og både for havnene i Nordmøre og Romsdal leies vi ut til å delta på messer og i arbeidet forøvrig.
Datalagring og GDPR har vært i fokus i 2018. Vi lover å ta godt vare på personopplysningene vi har om deg som medlem.
Etter 3 år som Premium Partner hos Visitnorway, ser vi fremdeles en veldig god vekst i trafikken inn til vårt nettsted; www.visitnorthwest.no, og for 2019 vil vi forsette arbeidet med å utvikle mer innhold og synlighet for våre medlemmer. Vi har passert godt over 1,6 millioner sidevisninger hittil i år, noe som er en vekst på 46% sammenlignet med 2017.
Fotobanken vår er stor og innholdsrik, noen utvalgte motiv finner du her www.visitnorthwest.smugmug.com/Highlights/ 
Google streetview – mye brukt av turister som planlegger reisen sin, og derfor en plattform vi må utnytte i vår markedsføring.
Høyt og Lavt Klatrepark på Halsa åpnet i 2018. Ikke vært der? Anbefales!
januar (16.01) skal et viktig møte avholdes i Molde; Scenario 2030 Fjord Norge, vi oppfordrer alle til å melde seg på her for å være med å gi innspill på fremtidsbilder for regionen.
Ja eller nei til ett destinasjonsselskap i Møre og Romsdal? Vi tror uansett på et godt og nært samarbeid med våre kolleger i sør.
Kultur som en del av reiseopplevelsen – i 2018 har dette vært en av de store fokusområdene hos Visitnorway, og vi ønsker å være en del av denne satsingen. 
Lurer du på om din bedrift har fått mye synlighet gjennom våre kanaler i 2018? Rapport kommer fra oss i løpet av januar. 
Medlemmene våre er viktig for oss! Send oss gjerne input om du har kommentarer, vil ha besøk eller hjelp.
Norwegian Travel Workshop blir i 2019 arrangert i Ålesund, og vi gleder oss til å delta der. Håper mange av dere aktørene også blir med! 
Opplevelseskurset er et av kursene vi nå arrangerer sammen med Innovasjon Norge på nyåret! Meld deg på her! 
Pressearbeidet vårt har i år resultert i mange besøk av utenlandske reisejournalister, og i år også norsk presse som skriver varmt om området vårt. 
er den vanskelige bokstaven i julebrevet, så her står det egentlig ikke noe mer en at vi håper på et godt og produktivt reiselivsår i 2019. 
Reiselivsnæringen spås å være den nye oljen, og vi ser og merker en stor optimisme i næringen, her satses det flere steder på produktutvikling, salg og flere samarbeidsprosjekt. Visit Nordvest er med på laget!
Scanning og 360 bilder/VR er et prosjekt der rundt 20 aktører har blitt scannet til nå, i tillegg til mange av våre viktigste attraksjoner; Svevestien på Atlanterhavsvegen, Mardalsfossen, Rampestreken, Trollveggen m.m. Se mer her. Vi fortsetter prosjektet i 2019!  
Temakvelder for fisketurisme er populært og her er en møteplass for aktuelle problemstillinger og erfaringer.  
Utvikling av nye reiselivsprodukt er alfa og omega for at vår region skal lykkes i fremtiden, det ble på slutten av året plukket ut 3 piloter i vår region som er så heldige å bli med på prosjektet «mat, kultur, reiseliv» som er initiert fra Møre og Romsdal Fylkeskommune. 
Vinteropplevelse; Asbjørn Eggebø Næss har gjort en solid innsats for å sette Nordvest på toppturkartet. «Seeking Nirvana», «222 muligheter» er to filmprosjekt du bør sjekke ut! Prosjektet fortsetter enda 2 år til! 
Way to go! – alle dere som stiller opp på presse- og visningsturer- Tusen takk!
X-faktor i vårt arbeid, er at vi har både kommuner og reiselivsaktører med på laget som medlemmer. Vi er nå godt over 200 medlemmer, og alle 19 kommuner i Nordmøre og Romsdal er med på laget. Dere bidrar alle til å løfte fellesskapet!
Ytterst til innerst! Vår region spenner fra Ona og Veiholmen ut mot storhavet til Rindal mot øst, og Sunndal, Nesset og Rauma som grenser mot våre naboer i øst.
Zambia er nok ikke vårt viktigste marked, men blant utenlandsmarkedene våre er fremdeles Tyskland, Sverige og Nederland de største, vi ser også at USA har en veldig god vekst dette året. Norge er naturlig nok det aller største markedet vårt. Samlede kommersielle overnattinger (hotell, camping, hytter)  i vår region har en oppgang på 4,2%.
Ære være alle dere som bidrar til at våre tilreisende blir godt tatt imot, at dere tar vertskapsrollen seriøst og at de som har vært her blir våre nye ambassadører og bidrar til at enda flere ønsker å komme til vår region.
Økoparken på Tingvoll er en unik og ny opplevelsespark- det finnes ikke maken i hele verden: Økohage, økosauer og meitemarkmuseum kan du besøke!
Årets spesielle julehilsen går til Roar, som nå dessverre slutter hos oss til jul på grunn av alvorlig sykdom.  Han har satt dype spor i reiselivet og som menneske – Vi ønsker han gode dager med familien fremover. Vi savner han allerede!

Vi ønsker med dette alle sammen en riktig god jul og et godt nytt år!

Vennlig hilsen team Visit Nordvest
Pål, Roar, Torunn, Marit og Synnøve

torunndyrkorn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..