Scenario 2030 Fjord Norge

Fjord Norge AS har i samarbeid med de fire fylkeskommunene på Vestlandet initiert prosjektet «Scenario Fjord Norge 2030». Prosjektet skal resultere i tre fremtidsbilder – scenario – som beskriver ulike retninger for utviklingen av reiselivet på Vestlandet fram mot år 2030. Arbeidet med utviklingen av disse tre ulike scenariene skal utføres i tett samarbeid med næringa og Møre og Romsdal Fylkeskommune inviterer derfor til workshop for å få innspill til hvordan disse tre scenariene kan framstå. Reiselivsnæringa blir på et senere tidspunkt invitert til å velge det scenariet som reiselivsnæringa skal utvikle seg mot i år 2030, altså – hvilken retning ønsker vi at reiselivsnæringa på Vestlandet skal utvikle seg i, hvilken reiselivsnæring skal vi ha i 2030, hvordan ønsker vi å fremstå – hvem er vi.

Vestlandsrådet har bevilget penger til gjennomføring av prosjektet og det er Møre og Romsdal fylkeskommune som er prosjekteier. Selve prosessen blir ledet av Menon Economics v/ Erik Jakobsen som fikk tilslaget etter en åpen anbudskonkurranse.

Det blir gjennomført 4 workshops, en i hvert fylke. I Møre og Romsdal blir det arrangert workshop 16. januar 2019 i Molde på Scandic Hotel Alexandra (tidligere Quality Hotel Alexandra).

På vegne av prosjektledelsen inviterer vi reiselivsnæringa i Møre og Romsdal til workshop i Scenario-utvikling. Spre gjerne invitasjonen i deres nettverk da det er viktig med god forankring og engasjement hos næringsaktørene.

Møteplan : 

Kl 11.00    Velkommen og formål med prosjektet og workshopen v/ oppdragsgiver
Kl 11.10    Presentasjon av verdiskapingsanalyser og kunnskapsgrunnlag v/ Erik Jakobsen
Kl 11.50    Reiselivstrender og utviklingstrekk. Hvilke drivkrefter må scenariene forholde seg til?Innledning v/ Børre Berglund og påfølgende diskusjon
Kl 12.50    Lunsjpause
Kl 13.20    Hva slags reiseliv ønsker vi? Utvikling av scenarier, kort innledning og diskusjon v/ Børre Berglund og Erik Jakobsen
Kl 14.25    Oppsummering, videre fremdrift og avslutning v/ oppdragsgiver

Dette er et svært viktig prosjekt for reiselivsnæringa i Fjord Norge-regionen, kanskje det viktigste prosjektet i 2019,  da dette prosjektet vil være med på å stake ut kursen for utvikling av reiselivsnæringa fram mot år 2030. Vi håper derfor at dere ønsker å vie litt av deres tid til å være med på denne workshopen da deres innspill er viktig.

Påmeldingsfrist –  onsdag 9. januar 2019 på e-post  lillian.sether@mrfylke.no

torunndyrkorn

En kommentar om “Scenario 2030 Fjord Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..