Visit Nordvest som reiselivsdestinasjon på «det nye kartet»

Stort prosjekt gjør destinasjoner i Nordvest synlig på en ny måte for potensielle turister over hele verden.

Turistene strømmer jevnt til området vårt, men potensialet er større. Mange av de som kan være aktuelle for å besøke området utforsker destinasjonen på nettet i forkant. Å være synlig her er avgjørende for at vi blir foretrukket som reisemål.

Et av verktøyene som har hatt ekspansiv vekst er Google Maps med sin funksjon Street View – hvor man kan utforske områder i førsteperson-perspektiv, bevege seg rundt og oppleve stedene i 360 grader.

Nå har vi i Visit Nordvest startet et stort prosjekt for å gjøre regionen synlig i denne plattformen. Ved hjelp av et samarbeid med små, mellomstore og store aktører, og støtte fra Byregionsprogrammet og ROR er en rekke destinasjoner og reiselivsaktører nå scannet og publisert i Google Maps.

Foreløbig er det attraksjoner som Svevestien på Eldhusøya ved Atlanterhavsveien, Midsundtrappene, Rampestreken, Mardalsfossen, Varden, Hjertøya og Romsdalsmuseet som er tatt med. I tillegg er til nå scannet hos ca 20 av våre medlemmer, og vi har 10 stk til på listen som skal scannes i høst. Til våren er ambisjonen å tilføye flere viktige attraksjoner på nordmøre, og å få med enda flere reiselivs aktører. De av våre medlemmer som ikke allerede har fått tilbud om å bli med, kommer til å høre fra oss når vi nærmer oss ny sesong.

Ta gjerne en kikk på dette eksempelet fra Trollveggen Besøksenter. Her kan du «gå» rundt i hele bygget ved å klikke fra punkt til punkt.

Vi håper det har en verdi at vi nå er tidlig ute i Norge med å markere oss på denne måten. Vi ønsker at Nordmøre og Romsdal skal bli en av de første som settes på reiselivskartet i denne sammenheng, bokstavelig talt. Få destinasjoner, om noen, har gjort dette i stor skala til nå.

Partner i prosjektet har vært Tingh Kommunikasjon, som har brukt teknologien med VR-scanning tidligere i forbindelse med forskjellige prosjekter. Ut i fra scanningene har vi også mulighet til å hente ut stillbilder av høy kvalitet som kan brukes i tradisjonelle kanaler. Men VR-scanningene kan også integreres på nettsider slik som video og stillbilder, eller de kan deles rett på Facebook. Materialet kan også brukes for å gi nye opplevelser i VR (Virtual Reality).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere like this: