Hva koster det å være eier i det nye selskapet?

Destinasjonsselskapet er på mange måter et spleiselag på et felles markedsføringsapparat. Jo flere som er med, jo mere økonomisk tyngde får vi i arbeidet med å øke trafikken hit, og jo bedre fremstår vi som reisemål.

En eier av selskapet vil gjennom en aksjonæravtale forplikte seg til å bidra økonomisk for å finansiere selskapets drift og aktiviteter. Vi kaller dette et «markedstilskudd«. Det vil også være slik at det er eierne våre som vil bli synliggjort i salgs- og markedsarbeidet som selskapet gjør i ulike kanaler. Det vil også være andre fordeler.

De som er aksjonærer i ett av selskapene i dag, vil bli overført til det det nye selskapet. Hva slags økonomiske forpliktelser vil det gi? Kort sagt så blir det omtrent likt med dagens nivå for de som er aksjonærer i DKN i dag. Det vil kunne bli noen endringer for de som har vært aksjonærer i DMR, se nederst. For kommunene i både Nordmøre og Romsdal vil det bli omtrent som på dagens nivå.

Vi vil også jobbe aktivt for å få med nye aksjonærer i det nye selskapet. Her vil vil fokusere på reiselivsaktører, samt andre næringsaktører som direkte eller indirekte har positiv effekt av turisme. I tillegg til det årlige markedstilskuddet så vil nye aksjonærer få en engangskostnad på kjøp av aksje(r) når de går inn som eier.

Det er utarbeidet en foreløpig modellen som skal regulere hvor mye hver enkelt eier skal bidra med i det årlig markedstilskuddet. Denne er basert på den modellen som DKN har hatt, men er forenklet en del. Her er utkastet:

 

MarkedsbidragMarkedstilskuddet indeksreguleres årlig iht. konsumprisindeks.

Denne modellen er ikke endelig besluttet, så vi tar gjerne innspill fra dere!

For mer informasjon, andre innspill eller spørsmål, følg med på bloggen, eller ta direkte kontakt med oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere like this: